Een website maken

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 14:36

Als er één uitdaging in deze coronaperiode in mijn leven heerst, is de uitdaging van nieuwe uitdagingen te vinden. De voorbije maanden heb ik nieuwe koffieverzen geschreven, een opleiding nlp gevolgd, online leren vergaderen, online mensen gecoacht, veel gewandeld, drie kinderboekjes geschreven die wachten op illustraties en toen zag ik het even niet meer. Is that all there is? Een website maken, dat had ik nog niet geprobeerd. Alles alles virtueel wordt, dan ook ik, zo besliste ik. En ik sloeg aan de slag.

Les 1. Bouw je website op volgens dit stramien: verleid, beïnvloed, overtuig en verkoop. In geen van de vier ben ik ooit goed geweest...  Ik gebruikte dus de informatie van een tutorial. Welke mensen zouden geholpen zijn met jouw product? Oh jee, ik heb niet eens een fatsoenlijk product... en dan moet ik al een doelgroep gaan bepalen? Wat willen die mensen bereiken met jouw product? Een makkelijker leven? Waarom willen ze dat? Omdat ze dan minder stress hebben? En waarom willen ze minder stress? Vraag maar door, zei de turorial, tot je aan de kern van de zaak komt en je een visie krijgt over je doelgroep en hun behoeften. Wat zijn de pijnpunten van je doelgroep? Waar willen ze vanaf? Intussen leerde ik stap voor stap de kneepjes om zo'n ding ineen te steken en de logica die er achter steekt. Het is een andere taal dan die waar ik mee opgegroeid ben. In mijn tijd stond het krinkelende, winkelende waterding nog centraal. Nu is de pen al lang uit het zicht verdwenen en worden contacten gelegd met hyperlinken en url's...  Soit, stap voor stap ga ik proberen om alles wat uit mijn pen gesijpeld komt via deze weg te managen. Omdat de levenscyclus van het product Facebook al ver over zijn vervaldatum heen is en omdat het hoog tijd is om al die alles eens bijeen te brengen. Ik ga nog veel obstakels moeten overwinnen voor ik dit doel bereik, maar a scalino a scalino si sale la scala:)...

Home


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.