De kastelen

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 11:51

Het Land van Waan

Een druilerige dag met een aangename temperatuur, precies zo'n dag waarop je toer-tist in eigen land gaat spelen. We cruiseten zuidwaarts en belandden in de uitgestrekte natuur van het land van de valleien... Het was nog rustig overal, en het gebrek aan toeristen stond me toe ten volle te genieten van de omgeving.  Ooit was dit een vakantieomgeving voor de beau monde en in dit feeërieke kasteel van Vêves ademde de lucht dat nog uit, alles hield nog een beetje vast aan dit rijke verleden.

'We zijn in het Land van Waan,' schoot er door mijn hoofd. Alles in deze wereld is gebaseerd op waan... de waan dat de ene mens meer waard kan zijn dan de andere, de waan dat de ene creatieve creatie meer waar is dan een andere, de waan dat de ene mens meer weet dan de andere, de waan dat de ene job meer waard is dat de andere, de waan dat de ene religie beter is dan de andere, de waan dat er zoiets is als de waarheid, de waan dat de bron van je geluk buiten je kan liggen ...  Wat als die waan er niet zou zijn? Hoe zou het zijn als de mens van bij het begin geboren zou worden met identieke kansen en het leven zou leren leven puur vanuit zijn zintuigen? Ik moest me concentreren op de uitgesleten trappen om niet te vallen en haalde mijn schouders op. 'Het is waanzin wat jij allemaal denkt,' mompelde ik in mezelf. ' Wat zeg je?' vroeg mijn man die voor me liep. 'Niets,' antwoordde ik,  wierp een blik door het raam en keek vanuit mijn hoge positie neer op de kleine huizen in het dorp.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.