Boeken

Ansicht

OrbitExpress

De Olifant in ons

In een klein dorp groeien de kinderen van een keuterboer op tijdens de woelige jaren dertig. Te midden van de zomerresidenties van bemiddelde kunstenaars ontdekken zij de wereld en groeien hun overtuigingen die hun leven sturen. Elk maakt zijn keuzes, elk betaalt de tol.
Deze faction-roman mixt feiten en fantasie tot een romantisch verhaal dat als het ware met een penseel
getekend wordt. In dit kleine dorp is de impact van de oorlog veel groter dan op het eerste gezicht lijkt. Het is te laat wanneer iedereen beseft waarin hij zich heeft laten meeslepen. Het is een verhaal over dromen en illusies en het geluk dat nooit buiten jezelf ligt.

Op een betoverende reis tussen hemel en aarde leert de jongen veel over de mens en over het leven. Hij ontmoet vreemde figuren. In het Noordboven botst hij op een dictator die hij moet verslaan. In het tweede rijk redt hij een eeuwenoude boom door een conflict op te lossen. In het Oostonder willen de heersende Mammons hem zijn zwaard afhandig maken. Een Tengoe komt hem ter hulp maar wordt gedood. Vervuld met rancune begint hij aan de laatste episode. Hij krijgt zijn ultieme, onmogelijke opdracht, hij moet de Tengoe uit het dodenland halen om te kunnen terugkeren. Dan leert hij dat vergeven een machtiger wapen is dan het zwaard en dat zelfoverwinning de grootste overwinning is.

'We geven het door, van generatie op generatie en het komt er op aan om het niet verder te verspreiden. Maar om dat te kunnen moeten we eerst de olifant in onszelf kunnen zien.'

 

De Olifant In Ons is een roman over onverwerkt trauma, codependentie en narcisme. Het is een belangrijk verhaal om te vertellen want het is een virus dat families besmet, slachtoffers maakt en nieuwe generaties belast. Er zijn methodes om de keten te doorbreken en het is goed dat ze meer en meer bekend raken.

 

 

Wat vinden lezers van deze verhalen? kopen?