Trauma cures the world

Gepubliceerd op 27 mei 2021 om 16:03

Vanmiddag kreeg ik een mail met een video van Bessel van der Kolk, ik wil hem graag met jullie delen omdat het een belangrijk verhaal is.

Vanmorgen ging ik voor mijn vaccin. Ik kreeg mijn paspoort naar mensdom Humanity2.O volgens de kabalnormen (of zoiets). Ik was er een beetje zenuwachtig voor, ik  ben niet immuun voor de invloed van de sensationele berichten van de media, hoe graag ik dat ook zou willen zijn.

Op zulke (spannende) momenten voel ik altijd weer hoe mijn reptielenbrein zich onrustig roert in mijn hoofd en briesend stoom aflaat. Als ik de massa zie aanschuiven in de enorme hal als de zielige slachtoffers van de grote wereldreset door de machtigen der aarde, denk ik: wat zou het leuk zijn als ik hier met vertrouwen kon staan. Vertrouwen in de goede intenties van de mens, vertrouwen in de overheid, vertrouwen in de farmaceuten... Maar ook in mijn hoofd heerst er eerder de briesende stoom van een onrustig reptielenbrein dat me bestookt.

Wat Bessel van der Kolk daarmee te maken heeft?

Hij temt reptielenbreinen. Hij weet als geen ander wat (zelfs schijnbaar onbelangrijke) trauma's doen met mensen. Hoe ze zichzelf als slecht en de anderen als dreigend gaan aanvoelen. Hoe ze gaan openstaan voor complottheorieën en radicale acties. Hoe ze gaan geloven dat de vuurwantsen van de bankwereld, de Rothshilds me vandaag gechipt hebben. Je kan dat zelfs zien op het darkweb, elke gevaccineerde wordt er geteld ongeacht de fabrikant van het vaccin :).

Ik heb geleerd me op de feiten te richten om de angsten van mijn brein in de juiste banen te leiden, op de feiten, op het hier en nu en op mijn eigen beslissingsrecht. Trauma leidt al snel naar een gevoel van machteloosheid, van altijd de dupe te zijn van een wereld die veel machtiger is dan jij. Maar voor sommigen mensen  is dat net goed, precies dat zal de wereld redden van de ondergang. Al die onnozelaars die zich vol vertrouwen laten chippen, gaan er binnenkort aan voor de moeite. Ach ja, wat ik schrijf maakt niet uit. Kijk de video. Leer wat trauma doet met mensen. Leer dat het belangrijk is om er een vaccin voor de vinden, geniet van je dag!


«   »